Gratis retourneren

Bestelt u iets bij Reisboekwinkel De Zwerver, dan bent u altijd veilig ingedekt. Lees hier alles retourneren, ruilen en terugbetaling!

Retourneren vanuit Nederland

Het kan zomaar gebeuren dat een artikel niet helemaal bevalt en u het naar ons wilt terugsturen. Maar hoe stuurt u ons iets terug?
Wilt u het ons retour sturen als pakket, stuur dan een e-mail naar [email protected] en vermeld uw factuurnummer om een retourlabel te ontvangen. Download vervolgens hier het retourformulier ‘Pakketten voor Nederland’ en volg de instructies.
Voor het juiste retouradres voor het retourneren via brievenbuspost verwijzen wij u naar het antwoordnummer op het retourformulier ‘Brievenbuspost voor Nederland.

Retourneren vanuit België en andere landen

Vanuit België kunt u gebruikmaken van andere retourformulieren. Voor retourneringen stuurt u eerst een e-mail naar [email protected] onder vermelding van uw factuurnummer om een retourlabel te ontvangen. Vervolgens kunt u de zending retoursturen met dit retourformulier.
Kosten voor de retourzendingen vanuit andere landen dan Nederland en België worden niet vergoed. Deze zijn dus voor eigen rekening. Wel krijgt u het aankoopbedrag en de portokosten van de heenzending van ons terug.

Terugbetaling

Stuurt u alle artikelen uit een bestelling retour, dan maken wij het complete orderbedrag terug aan u over, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending. U betaalt dus nooit verzend- of retourkosten voor een product dat u uiteindelijk niet hebt gehouden! Stuurt u slechts een deel van de bestelling retour, dan maken wij alleen het bedrag van de geretourneerde artikelen aan u over.
Of u nu alle artikelen of slechts één product uit een bestelling retourneert, wij zullen het verschuldigde bedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien dagen na herroeping aan u terug overmaken. De terugbetaling loopt via dezelfde betaalmethode als u zelf in het betaalproces hebt gekozen. Wel wachten wij met terugbetalen totdat de retour bij ons is binnengekomen of u kunt aantonen dat de retour is verzonden met een Track & Tracecode.

Herroepingsrecht

Bent u niet honderd procent tevreden met uw aankoop? U heeft bij ons altijd de mogelijkheid om een online koop te ontbinden binnen veertien dagen, zonder opgave van reden. Dit is het herroepingsrecht, en dat werkt als volgt:
  • Vanaf het moment dat u alle artikelen uit uw bestelling heeft ontvangen, heeft u veertien dagen de tijd om de artikelen te bekijken en te beoordelen. Dit is uw herroepingstermijn, vergelijkbaar met hoe u producten in een fysieke winkel beoordeelt, voordat u ze afrekent.
  • Bent u niet tevreden en wilt u iets retourneren? Wij vragen u om ons dit zo snel mogelijk te laten weten via onze klantenservice op +31 (0)50 – 312 69 50 of met een e-mail naar [email protected].
  • Vanaf dat moment heeft u nog eens veertien dagen de tijd om de artikelen te retourneren. Daarvoor kunt u gebruikmaken van het retourformulier voor herroeping of via de klantenservice.