ANGSTSTOORNISSEN

Honden en kattenfobie.

Angst is een nuttige emotie. Het is de lichamelijke reactie op gevaar. Lastig wordt het als het gevaar geweken is, maar de angst niet verdwijnt, of dat je bang bent voor iets dat niet reëel is. Als die angst je functioneren belemmert is er sprake van een angststoornis. Eén op de tien mensen lijden daar aan.

Angststoornissen zijn een groot probleem. Na hart- en vaatziekten staat het boven aan de lijst van aandoeningen waar mensen het meest onder gebukt gaan. Iemand die bang is voor honden en katten scant voortdurend de ruimte op honden en katten. Dat verstoort het functioneren van die mensen enorm. Vermijdingsgedrag is het gevolg. In ernstige gevallen van zo’n fobie zal een behandeling voor deze angststoornis een gunstige werking kunnen hebben. Met name een behandelende therapie met exposure kan uiterst effectief zijn. De patient wordt dan beetje voor beetje blootgesteld aan datgene waar hij of zij bang voor is.

Mensen met een honden- of katten angststoornis, zullen moeten leren – al dan niet met behulp van professionele angstregulatie therapie – dat de meeste honden en zeker zo goed als alle katten niets doen om bang voor te zijn. Paniek voor iedere hond of kat is overbodig.

Voor wat betreft de agressieve, enge, angstinboezemende honden is er de Dazer. Op de goede werkzaamheid moet je leren vertrouwen. Neem de Dazer altijd mee, waar je ook gaat.

Ook katten houden niet van het Dazergeluid. Eén signaal en weg zijn ze.

Overtuigd?

Bestel dan direct uw Dazer!

 

Uitverkocht