FAQ

Veel gestelde vragen.

Werkt een Dazer altijd en bij iedere hond?

Iedere hond zal het geluid horen. Tenzij doof. Het is niet zo dat je alle honden met de Dazer moet verjagen. Aardige honden met goede bedoelingen niet. Maar wel agressieve honden. Hoe agressiever de hond des te beter het effect van de Dazer. Eén druk en weg hond.
.

Hoe weet ik of de Dazer werkt?

De Dazer is eenvoudig te testen. Bij een druk op de knop gaat het rode ledje aan. Ook moet de Dazer vlakbij het oor te horen te zijn. Indien je doof bent of je oren wilt sparen, gebruik dan de vlam van een aansteker. De vlam buigt iets om wanneer de Dazer er van dichtbij op wordt gericht. Gebeurt er niets dan kan de batterij leeg zijn.

 

Ik wil niet dat een hond tegen me aanspringt.

Je wilt de jas niet onder de modderpoten. Ook een goedaardige hond zal meestal niet dichterbij komen bij het horen van de Dazer. Je kleding blijft dus schoon.

Helpt de Dazer tegen blaffende honden?

De hond van de buren blaft overmatig veel. Een probleem wat we nogal eens te horen krijgen. Het is natuurlijk om gek van te worden. De buren zijn op dit punt meestal nauwelijks aanspreekbaar. Ruzie is vaak het gevolg. Je kunt de buurtbemiddeling inschakelen. Of dit bij blafoverlast en burenruzie helpt is maar de vraag. In sommige gevallen helpt de Dazer. Niet door muren, wel als de hond in de tuin loopt te blaffen.

 

Is de hond niet sneller dan de Dazer?

De Dazer moet je in alle omstandigheden snel bij de hand hebben. De Dazer in de fietstas of rugzak bewaren is geen optie. Bevestiging met de clip aan de kleding of in de jaszak voldoet goed en zodoende verras je alle opvliegende honden.

Wordt een hond agressiever bij het horen van het geluid?

Hier zijn absoluut geen bewijzen voor. Je zou het moeten uitproberen. Met en zonder Dazer. Een hond kan door allerlei gedrag agressiever worden. Door bijvoorbeeld met een stok te gaan zwaaien. Of door een hond aan te kijken of juist niet. Op elke regel zijn uitzonderingen. Dus richt het geluid maar op de hond indien je je bedreigd voelt.

Is het niet een beetje zielig voor het beestje?

Het is vervelend en zielig voor jóu wanneer een hond je lastig valt en angstig maakt. Denk alleen aan jezelf wanneer je tegenover een agressieve hond staat. Bescherm jezelf. Anders ben jij de gebeten hond. Bedenk wel dat de hond de agressor is en niet jij. Overigens hebben testen door de SPCA (dierenbescherming) in Amerika aangetoond dat dieren er geen nare gevolgen aan over houden.

Schrikt mijn paard als het de Dazer hoort?

We krijgen deze vraag regelmatig van ruiters. Honden kunnen zeer vervelend en vasthoudend paarden achtervolgen. Paard en ruiter schrikken, met alle gevolgen van dien. Een Dazer werkt ook hier prima om honden op afstand te houden. Richt het geluid niet op de oren van het paard, dus niet recht naar voren. Maar honden naderen meestal met een omtrekkende beweging van opzij of van achteren.

Mijn aangelijnde hond wordt vaak aangevallen door loslopende honden.

Het is in de regel zo dat de agressieve, aanvallende hond omschakelt naar timide en onderdanig gedrag zodra hij het geluid van de Dazer hoort. De agressor zal de aangelijnde hond vermijden en weglopen. Met de Dazer dus minder uitlaat problemen en geen vechtende honden tijdens het wandelen.

Kan ik met de Dazer poepende honden wegjagen?

Ja. Als je er maar snel genoeg bij bent en wel zodra de hond aanstalten maakt. Het beestje zal een andere plek kiezen. Na een paar keer dazeren zoekt de hond nooit meer je gazon of stoep op. Opgedazerd dus.

Hoe lang is de levertijd?

We sturen de Dazer af op de dag van ontvangst van de betaling. Het hele proces, dus vanaf het moment van bestellen tot en met de bezorging van de Dazer kan binnen 2 tot 3 dagen.

Is de Dazer direct leverbaar?

We hebben altijd voldoende voorraad om direct te kunnen leveren.

 

Wat is het verschil tussen Dazer I en Dazer II?

De Dazer I was de voorloper van de Dazer II. De Dazer II ofwel Dazer 2 werkt nog beter. Overigens bestaat de Dazer I al een aantal jaren niet meer. We bedoelen altijd Dazer II als we het over de Dazer (spreek uit : dezer) hebben.

Overtuigd?

Bestel dan direct uw Dazer!

 

Uitverkocht